Over 'Onklare taal'

'Onklare taal' is de verzamelnaam van diverse tekstprojecten van mijn hand. Dit is de poëzieafdeling daarvan. Hier kan je zowel de laatste nieuwe gedichten als ook een selectie van oudere gedichten vinden. De weg een beetje kwijt? Deze link brengt je terug naar de homepage van 'Onklare taal'.

Overigens kan je hier gratis mijn poëziebundels downloaden in PDF-formaat: 'Epicentrum' (2012), 'Synaeresis' (2012), 'Subductie' (2013), 'Enceladus' (2015), 'Volterra' (2017), 'De snelheid van de duisternis' (2019) en 'Indiscrete wiskunde' (2021). Behalve 'Synaeresis', dat één verhalend gedicht is in twee delen, bevatten de anderen telkens een 30-tal geredigeerde en zorgvuldig geselecteerde gedichten, met duiding en een nieuwe indeling. In 2020 verscheen mijn debuutroman 'Fragmentariërs'. In 2023 bracht ik de opvolger 'Constellatie' uit.

maandag 27 november 2017

Raar Rotterdam

Auteur: Boris Ryzji
Titel: Rotterdams dagboek 
Taal: Nederlands (vertaald uit het Russisch)
Categorie: Egodocument
Jaar van eerste uitgave: 2004
Hoe kwam de tekst in mijn bezit: Geleend van een vriend
Synopsis: Ryzji beschrijft zijn lang verhoopte maar nogal chaotische optreden in Rotterdam, waar hij geprangd zitten tussen allerlei andere Russen die er even zeer uit de toon vallen als hijzelf, en Nederland, dat hij als land niet echt lijkt te begrijpen en vice versa.
Aanrader, want: Ryzji gaat niet voor de flauwe grollen of de al te makkelijke observatie-comedy. In zijn gedachten gaat hij heen en weer tussen het soms vervaarlijke leven in Jekaterinburg, melancholische bespiegelingen over zijn bezoek aan een amusementspark met zijn zoontje, en het bizarre effect dat Rotterdam op zijn waarneming heeft.
Afrader, want: Je moet soms goed opletten om niet te verdwalen in allerlei namen.
Aanbevolen voor: Wie zich graag verdiept in eerstehands-ervaringen van Russische dichters van (bijna) nu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten